MOLITVA ZA BISKUPSKU SINODU - "MLADI, VJERA I RAZLUČIVANJE ZVANJA

Kreirano: Nedjelja, 26 Ožujak 2017 Objavljeno: Nedjelja, 26 Ožujak 2017

U listopadu 2018. godine održat će se Biskupska sinoda na kojoj će u središtu pozornosti biti mladi. Tako se naša župna zajednica 21.03.2017. uz članove Franjevačkog svjetovnog reda i Frame nakon sv.mise odazvala da razmatranjem i molitvom da podršku ovoj Biskupskoj sinodi. Također, Papa poziva sve članove OFS-a i Frame u dobi od 16 do 29 godina da ispune upitnik na linku http://bit.ly/2lqWP4Y  te da na taj način doprinesu prepoznavanju načina navještaja Radosne vijesti u današnjem vremenu.

Papa Franjo je, 13. siječnja 2017. u svom pismu upućenu mladima najavio da će se u listopadu 2018. godine održati Biskupska sinoda na kojoj će u središtu pozornosti biti mladi. Naslov Sinode glasi: „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“. Naslanjajući se na prethodne sinode o novoj evangelizaciji i obitelji, Crkva ovom sinodom posvećenoj mladima, njihovoj vjeri i razlučivanju zvanja, želi produbiti načine njihova praćenja s ciljem prepoznavanja i prihvaćanja poziva na ljubav i život u punini, pitajući također i same mlade da joj pomognu pri određivanju načina kojima smo danas pozvani naviještati radosnu vijest.
Tom prigodom objavljen je "Pripremni dokument" koji mladima i njihovim pastirima treba poslužiti kao vodič na putu priprave za predstojeću sinodu. Konačno, u navedenom dokumentu nalazi se i upitnik na koji su mladi u dobi između 16 i 29 godina pozvani odgovoriti kako bi svojim doprinosom utjecali na redakciju „Radnoga dokumenta“ koji će sinodalni oci imati pred sobom na sinodi.
Na ozbiljnu pripravu poziva i Generalna uprava Reda. U pismu od 2. veljače 2017. također se potiče na ispunjavanje ovog upitnika, kao i na održavanje nagovora, seminara i rasprava na zadanu temu. Tim pismom se poziva da se prikupe iskustva mladih koji pripadaju obitelji, OFS-u i FRAM-i, kako bi na taj način dali svoj specifični doprinos sinodalnim ocima.
Fra Antonio Šakota, nacionalni duhovni asistent Frame, pobrinuo se za pripravljanje male knjižice koja započinje Papinim pismom mladima, a završava pitanjima na koja su mladi u dobi između 16 i 29 godina pozvani odgovoriti. U središtu knjižice nalazi se za ovu prigodu sastavljena molitva sv. Ivanu, apostolu i evanđelistu, kojeg Crkva na ovom putu stavlja za uzor mladima.
U spomenutom priručniku nalazi se i link http://bit.ly/2lqWP4Y na koji framaši i mlađi trećari elektronskim putem trebaju poslati odgovore, koji će se potom urediti, sabirući ih u jednu knjižicu, te ih Generalnoj kuriji poslati do 1. rujna 2017. kao doprinos FRAME i OFS-a iz Bosne i Hercegovine za Sinodu.
Mole se mladi da se odgovori pošalju do 1. lipnja, kao što je u knjižici i navedeno, kako bi bilo dovoljno vremena sve pregledati i prikladno urediti.

Hitovi: 2460