Glasnik

glasnikOvdje možete pogledati tjedni glasnik Župe Krista Kralja u Čitluku.

 FSR

fsr naslovnaFranjevački svjetovni red ustanovljen je u nadahnuću i po djelovanju svetoga Franje Asiškoga.

FRAMA

tauFRAMA je kratica za zajednicu mladih koje nazivamo Franjevačka mladež.

IZABRANO NOVO VIJEĆE OFS-A ČITLUK

Kreirano: Ponedjeljak, 05 Lipanj 2017 Objavljeno: Ponedjeljak, 05 Lipanj 2017

Dana 05. lipnja održani su izbori u mjesnom bratstvu OFS-a Čitluk. Izbornim kapitulom presjedala je područna doministra Marijana Barbarić, dok je iz područnog vijeća također nazočio Jure Čilić koji je za ovu prigodu vršio službu tajnika. Uz prisustvo mjesnog duhovnog asistenta fra Mire Šege i područnog duhovnog asistenta za OFS i Framu fra Antonia Šakote, započela je svečanost izbornog kapitula.

Opširnije...

PRIMANJA I ZAVJETOVANJA U FRANJEVAČKOM SVJETOVNOM REDU ČITLUK

Kreirano: Nedjelja, 14 Svibanj 2017 Objavljeno: Nedjelja, 14 Svibanj 2017

Dana 14. svibnja župna zajednica Čitluk postala je bogatija za 7 trajno zavjetovanih trećara, privremene zavjete na godinu dana dala su četiri člana, a u bratstvo je primljeno još 5 novih članova. Na početku misnog slavlja nazočne je pozdravila mjesna ministra Zdenka Milićević. Misno slavlje predvodio je područni duhovni asistent za Franjevački svjetovni red i Framu fra Antonio Šakota, koji se u propovIjedi osvrnuo na poziv svjetovnog trećara da u svom životu objedini ljubav i milosrđe, a kao najveće vrednote istaknuo je ustrajnost i vjernost pozivu.

Opširnije...

HUMANITARNA AKCIJA - BOŽIĆNA ČAŠICA ZAJEDNIŠTVA

Kreirano: Utorak, 06 Prosinac 2016 Objavljeno: Utorak, 06 Prosinac 2016

Kao i prošlo godine tako i ove godine Franjevački svjetovni red i Frama Čitluk organiziraju humanitarno blagdansko druženje pod nazivom Božićna čašica zajedništva "I oni su naša braća". Cilj ovog projekta je da u ovom užurbanom vremenu malo zastanemo, nađemo vremena jedni za druge i skupa se družimo a ujedno da pomognemo onima kojima je naša pomoć potrebna. U treću nedjelju došašća 11.12.2016. poslije večernje Svete mise, oko 19 sati pored Župne crkve Krista Kralja biti će upriličeno ovo druženje.

POSJET FSR-A SESTRAMA KLARISAMA U BRESTOVSKOM

Kreirano: Ponedjeljak, 03 Listopad 2016 Objavljeno: Ponedjeljak, 03 Listopad 2016

U okviru priprema trodnevnice svetom Franji, Čitlučko bratsvo pohodilo je mjesto Brijestovsko gdje se nalazi samostan sestara Klarisa (2 red sv. Franje).

Opširnije...