Glasnik

glasnikOvdje možete pogledati tjedni glasnik Župe Krista Kralja u Čitluku.

 FSR

fsr naslovnaFranjevački svjetovni red ustanovljen je u nadahnuću i po djelovanju svetoga Franje Asiškoga.

FRAMA

tauFRAMA je kratica za zajednicu mladih koje nazivamo Franjevačka mladež.

INICIJATIVA 40 DANA ZA ŽIVOT U NAŠOJ HERCEGOVINI

Kreirano: Utorak, 15 Rujan 2015 Objavljeno: Utorak, 15 Rujan 2015

40 dana za život je najveća međunarodna koordinirana pro-life organizacija u povijesti. Omogućuje ljudima da u lokalnim zajednicama ukažu na problem pobačaja i okončaju tu veliku nepravdu kroz tri ključna elementa: 1.molitva i post , 2.miroljubljivo bdijenje 3.osvješćivanje lokalne zajednice.

Vođena Božjom pomoći, ova inicijativa je od 2007.godine, kada je krenula organizirano nakon prvotnih spontanih okupljanja 2004. godine kroz 40 uzastopnih dana u Americi, dosad ostvarila nevjerojatne rezultate i sada postala rašireni pokret u više od 30 zemalja. Na svjetskoj razini je uključeno više od 650 000 volontera, 579 gradova sudjeluje u molitvenim bdijenjima, održano je 3 588 lokalnih kampanja, 118 djelatnika u klinikama i bolnicama je dalo otkaz, 60 ustanova za pobačaj je zatvoreno, i najvažnije, spašen je 10 331 život! Potaknuti inicijativom koja je krenula u Hrvatskoj 6. ožujka, 2014. godine, te njihovim rezultatima koji se svake godine umnažaju na radost preko 5000 volontera, 20 gradova koji žele sudjelovati ove jeseni i 13 spašenih života, i mi smo se odlučili krenuti u ovaj Bogom vođen pothvat.

Nažalost, situaciju u Bosni i Hercegovini otežavaju brojke koje više idu u prilog kulturi smrti, nego kulturi života. Mi svojom odlukom i odabirom bdijenja, molitve i posta, želimo poručiti svima onima koji se nalaze na rubu i razmišljaju o prekidu trudnoće, kako postoji nada, kako postoje oni koji su spremni izaći javno i moliti i pružiti pogled utjehe svima onima koji ne vide ništa osim očaja i mraka. Život je dar, život je dragocjen, za njega se isplati boriti! 

Sljedeća kampanja počinje 23. rujna i traje do 1. studenog, 2015. godine i grad Mostar, kao zdravstveno središte naše Hercegovine, pridružuje se svjetskoj inicijativi koja će se održavati u više od 579 gradova u 30 različitih zemalja! Hoćete li se uključiti i sudjelovati u spašavanju života u našoj Hercegovini? 

Jednostavno, samo dođite pred Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, svaki dan od ponedjeljka do nedjelje u vremenu od 14-17 sati, na miroljubivo bdijenje i molitvu. Zahvaljujemo vam se na svakoj žrtvi koju ćete prikazati na ovu nakanu, na svakoj molitvi koja će otvoriti srca koja se trebaju otvoriti životu i radosti koju on donosi.

Hitovi: 895