Glasnik

glasnikOvdje možete pogledati tjedni glasnik Župe Krista Kralja u Čitluku.

 FSR

fsr naslovnaFranjevački svjetovni red ustanovljen je u nadahnuću i po djelovanju svetoga Franje Asiškoga.

FRAMA

tauFRAMA je kratica za zajednicu mladih koje nazivamo Franjevačka mladež.

PREDSTAVA "FRA DIDAK - SEBET NAS I NAŠE DICE" IZVEDENA U NAŠOJ CRKVI

Kreirano: Subota, 10 Veljača 2018 Objavljeno: Subota, 10 Veljača 2018

Radnja predstave odvija se za vrijeme Prvoga svjetskoga rata, kada jedan mladi i odvažni franjevac obilazi gradove, urede visokih dužnosnika, pa i samoga cara – tražeći pomoć za hercegovačku sirotinju, za seljake, kojima je i nezapamćena suša otežavala te godine rata za tuđega kralja i tuđu državu.

 Prije početka same predstave obratio se fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk, te pozdravio glumce amatere iz Širokog Brijega i fra Danu Karačića.Zahvaljujem večeras, prije svega, našemu Franjevačkom trećem redu koji je u dogovoru sa FSR iz Širokog Brijega organizirao ovaj događaj. Rekao bih da na ovaj način možemo vidjeti da je Treći red u Čitluku vrlo aktivan.

Za izvedbu predstave glumci iz Franjevačkog svjetovnog reda, Frame i malena dječica iz Širokog Brijega nagrađeni su dugotrajnim pljeskom, nakon kojeg je fra Dane Karačić, duhovni asistent FSR Široki Brijeg, predstavio sudionike predstave i zahvalio čitlučkom FSR na čelu s ministrom Josipom Primorcem na njihovom inzistiranju i angažmanu oko izvedbe predstave u Čitluku.

– Svojim trudom željeli smo fra Didaku reći: „Fra Didače, hvala ti lijepa“. Ako naša dječica prime samo jedno zrnce onoga što je fra Didak učinio za svoju Hercegovinu, za svoj Franjevački red, svoju Crkvu i za Boga, onda će im biti sigurni koraci u budućnost… Ovdje se osjećamo kao jedna obitelj, kao jedno bratstvo. Ovo je deveti put što dajemo ovu predstavu i jako smo se ugodno osjećali ovdje sa vama. Hvala vam – poručio je fra Dane Karačić nakon završetka predstave uz zahvalu fra Miri Šegi, fra Korneliju Kordiću i ostalim svećenicima i časnim sestrama koji djeluju u župi Krista Kralja.

Tekst: Brotnjo.info

Hitovi: 1574