Glasnik

glasnikOvdje možete pogledati tjedni glasnik Župe Krista Kralja u Čitluku.

 FSR

fsr naslovnaFranjevački svjetovni red ustanovljen je u nadahnuću i po djelovanju svetoga Franje Asiškoga.

FRAMA

tauFRAMA je kratica za zajednicu mladih koje nazivamo Franjevačka mladež.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE "ISUS U HERCEGOVINI" I OTVARANJE IZLOŽBE UMJETNIČKIH RADOVA

Kreirano: Utorak, 15 Ožujak 2016 Objavljeno: Utorak, 15 Ožujak 2016

Predstavljanjem knjige  duhovne poezije “Isus u Hercegovini“ autora fra Vlade Lončara te otvorenjem prodajne izložbe umjetničkih radova i rukotvorina članova Udruge „Naša zemlja„ iz Travnika, sinoć je u Galeriji fra Didaka Buntića na svečan način započela tradicionalna kulturno- duhovna manifestacija „Uskrs s Maticom u Brotnju“, koju ove godine zajednički organiziraju čitlučki Ogranak Matice Hrvatske i Župni ured Krista Kralja Čitluk. Naime, posjetiteljima je tom prilikom predstavljena vrlo zanimljiva i vrijedna knjiga duhovne poezije simbolična naziva „Isus u Hercegovini“ s podnaslovom 'Iz duhovne lirike', autora fra Vlade Lončara iz hercegovačkih Vinjana.

Nakon što je Andrija Stojić, predsjednik O MH Čitluk otvorio ovogodišnju manifestaciju i istaknuo njezino značenje, knjigu fra Vlade Lončara “Isus u Hercegovini“ biranim je riječima predstavio prof. Ivan Sivrić a potom je i sam autor pozdravio nazočne i te rekao nekoliko riječi o nastanku četvrte knjige:  

Za mene nije važan broj, nego su važne duše. Srce, koje je došlo čuti ono što ću govoriti. Najprije, kako je nastala ova zbirka? Imam dosta duhovne lirike u kompijuteru. Duhovna lirika odnosi se na dušu, na nečiji život, na Boga, na sve što je vezano s Bogom i čovjekom, njegovim duhom, njegovom slabošću, njegovom dobrotom i td. Materijal su u rukama imala tri čovjeka, jedan od njih je i don Ilija Drmić koji je napisao pogovor ovoj knjizi. Rekao sam mu kada mi je govorio o knjizi da ne pretjeruje u pisanju kao što pretjeruje u govoru. Ja kažem da nisam pjesnik, nego sam samo pjesnik utoliko što znam čitati dobre pjesnike.

Na kraju te svečanosti otvorena je i prodajna izložba umjetničkih radova i prekrasnih rukotvorina članova Udruge „Naša zemlja“ iz Doca na Lašvi  (Travnik). Tom prigodom o spomenutoj Udruzi i izloženim radovima govorio je član Udruge akademski slikar Toni Zlojo, koji je u znak zahvalnosti domaćinima uručio prigodne darove. Prodajna izložba će biti otvorena iduća tri tjedna.

Tekst i slike preuzeti sa stranice brotnjo.info

Hitovi: 1663